01. Cabaret

CABARET:

    Cabaret es basa en aquest llibre.

Money, money:

http://www.youtube.com/watch?v=L6rsASXUfiU


Als anys 30. ( entrellaçadament amb història es pot treballar la pel·lícula) EL partit nazi domina una ciutat on l’amor, el ball i la música es barregen en la vida nocturna del Kit Kat Club. Un refugi màgic on la jove Sally Bowles i un divertit mestre de cerimònies fan oblidar les tristeses de la vida.Cabaret fa una crítica a la societat de l'epoca i fa referència a tópics de la decada. On s'hi poden relacionar quadres d'Otto Dix tant en l'estètica com en la temàtica, fotògrafies d'August Sander acompanyats de la música de Kurt Weill i l'interpretació: ball i cant entre d'altres la Liza Minnelli i Joel Grey. 

Liza Minelli.


OTTO DIX:Avantguardes a Europa: Otto Dix (1891-1969) Alemanya. Te una gran diversitat d’estils com l’expressionisme, un estil grotesc i únic.Pinta molts quadres sobre la guerra.Aquí tenim una exposició amb comentaris d’algunes obres d’Otto:

http://www.march.es/arte/madrid/exposiciones/dix/temporal.asp

Machine Gunners Advancing from Der Krieg 1924.

La majoria de la seva obra esta al museu d’Art d’Stuttgart. Otto pintava i dibuixava imatges crítiques de la guerra amb un realisme pròxim a la caricatura, amb influencies de l’Expressionisme, Futurisme o Dadaisme.

                              
         

Autor: Otto Dix, Retrat de la      Autor: August Sander       Autora: Sally Moore, Retrat de la
periodista Sylvia Von Harde,1926   Retrat de la periodista    periodista Sylvia Von Harde, 2011
tècnica mixta en fusta, 120x88cm,  Sylvia Von Harde,1926.     Oli en panell 54x43. Dsp d'Otto Dix
Exposat al Museu Nacional d'art
Modern de París.

AUGUST SANDER: (1876-1964),Alemania.Te una visió sociològica.Construeix un itinerari de persones i ambients d’Alemanya. Volia fer un llibre de la gent del segle XX.Sander documenta visualment la societat del seu temps.Proper al projecte de Walter Benjamin d’escriure una obra formada amb fragments de les fisonomies socials del s. XIX.


MICHAEL JACKSON: Smooth Criminal. Videoclip de l'any 1987. Fet per el musical: Moon walker

http://www.youtube.com/watch?v=vEVOqSklw7 

Quadre d'Otto Dix veiem que l'hambient remet al videoclip de M.J.
Amb Cabaret relacionem: 
Avantguardes a Europa/ Pintor: Otto Dix/ Fotògraf: August Sander /Músic: Kurt Weill / escriptor: Christopher Ishewood/ videoclip: Michael Jackson...
Comments