06_ FOTOMUNTATGE‎ > ‎

10. Fotomuntatge en moviment

South Park:

La sèrie d’animació South Park va ser creada al 1997 als Estats Units per Trey Parker i Matt Stone pel canal Comedy Central.

Els inicis d’aquesta sèrie van ser un conjunt de retalls en cartolines de colors dels 4 protagonistes, entre d’altres personatges.

https://www.youtube.com/watch?v=AO6TEKrgo1k

(Primer capítol de South Park)


Es tracta d’una sèrie d’animació dirigida a públic adult on es tracten temes d’actualitat nord-americana, satiritzant la cultura i la seva societat. Fan servir l’humor negre irreverent, la violència i un llenguatge obscé, juntament amb situacions surrealistes dels quatre personatges principals, quatre nens (Stan, Cartman, Kyle y Kenny) que viuen a un poble anomenat “South Park” suposadament de Colorado.


https://www.youtube.com/watch?v=RB1HwIZ_tiA
Lewis Klahr:

Realitza treballs d’animació utilitzant retalls de còmics de Superherois, anuncis, imatges típiques de Hollywood, telegrames, cartes, etc, en definitiva imatges nord-americanes de mitjans de segle (anys 50). Tots els seus treballs tenen un tó romàntic, poètic, melancòlic i un punt enigmàtic de temàtica que tracta l’amor, la pena i la mort. El tractament de la música també és un punt important que recolça les petites històries que es relaten a les seves animacions.


http://www.youtube.com/watch?v=S5wf3ZcGxDQ

Entrevista A Lewis Klahr:

(GARAGE SCREEN: message from Director of The Pettifogger Lewis Klahr-2012)


Els seus directors experimentals predecessors són:

Stan Vanderbeek (1927-1984) i Harry Smith (1923-1991).


Alguns exemples d'animacions:


http://www.youtube.com/watch?v=lDTGfBs83pk

(Lewis Klahr - Altair (1995))Imatge de Light industry

Comments