04_ GÈNERES I MOVIMENTS

Apartado desarrollado por: José Coca, Javier Luengo, Isabel Torres, Silvia Vila y Carla Cejudo.
També per :
Elena Hernando, Teresa Infiesta, Nieves Marí i Neus Sabaté, que han treballat els següents artístes: Jean Pierre Jeunet, Francesco Clemente, Frans Hals, Ingres, Nadar, Thomas Ruff, Andrés Serrano, Utrecht, Zurbaran, Cézanne, Jasper Johns, Hirst, Sam Taylor Wood, Jacobo Ruysdael, Vermeer, Monet, Perejaume i Aby Warburg.

En aquest apartat s'han treballat els gèneres pictòrics de l'Europa del segle XVII i XVIII. Els tres gèneres principals de la pintura: bodegó, paisatge i retrat. Els tres han estat motiu de representació plàstica al llarg de la història de la pintura i han adquirit un significat determinat segons el moviment artístic al que pertanyien. A través d'aquests tres gèneres, no només es buscava la representació de la natura morta, el rostre o la naturalesa, sinó que moltes vegades els artistes buscaven transmetre el pas del temps, allò sublim i intangible i tot allò que va més enllà de la tècnica.

En l'art contemporani els artistes van recuperant aquests gèneres per reivindicar crítica i políticament els diferents aspectes del seu context -com ara el consumisme- i s'apropien d'aquests gèneres i de les representacions de pintors tradicionals, buscant una altra lectura sobre les obres. D'altra banda, la publicitat també s'apropia d'aquests gèneres i les seves representacions, provocant en l'espectador diferents lectures d'una mateixa imatge.

La classificació dels autors que a continuació descriurem, segons el gènere és la següent:
Subpàgines (26): Mostra-ho tot
Comments