Ignasi Aballí

Ignasi Aballí (1958) viu i treballa a Barcelona. És un artista contemporani proper a las pràctiques conceptuals. Li interessa el concepte de desmaterialització de l'obra "En molts casos l'enunciat és suficient per a que l'obra existeixi; aleshores l'obra no es realitza. (...)l'espectador ha de formar part de l'obra, completar el sentit(...)d'alguna manera és com fer l'obra fins a la meitat i la resta ho fa el que la contempla". L'obra de Aballí es pot relacionar amb la d'On Kawara per la seva metodologia, i per com utilitza i representa el temps. Als dos els interessa la dimensió d'allò quotidià, el seu treball està lligat a la seva biografia, la seva experiència personal, com en el cas d'On Kawara, mostrada a través de petits fets aparentment sense importància, del que ha fet durant el dia.

www.ignasiaballi.net
LISTADOS (2011-1998)Aballí va començar, en 1998, recol·lectant i classificant retalls de la premsa diària. Agrupa animals, colors, nacionalitats, diners, temps, ideologies, percentatges, professions... El seu treball ens qüestiona l'objectivitat dels inventaris, com ho han fet també les llistes de Borges o les de Georges Perèc. Utilitzen els inventaris com una narrativa, i la idea d'arxiu lligada a la d'acumulació.
Listado (Personas)I, 2001 Digital print, 150 x 105 cm." Sí, el que faig és aïllar dades. Les vaig recol·lectant cada dia, i les reordene. En el procés de reordenació es produeix un canvi significatiu, tant en l'aspecte visual, com en el conceptual.Una imatge en la que apareixen xifres de morts sense ninguna referencia és una abstracció sobre la mort".

Comments