08_ VIDEOART‎ > ‎

Matthew Barney

Escultor i artista de vídeo.

 http://www.youtube.com/watch?v=IgzaOrarRts


Lesseves pel·lícules és caracteritzen pels seus alts valors de producció, llocs exuberants, dramatúrgia macabresi estranya estructura. Els escenaris inquietants i fantàstiques fer Barney desenvolupa predominantment relacionades amb el gènere i el sistema reproductiu, laconstrucció d'una mitologia social / sexual altament críptica.

L’Artista va néixer a San Francisco però a partir dels sis anys va viure a Boise, Idaho on més tard els seus pares es van separar. Va romandre al costat del seu pare a Idaho on jugava a futbol americà en l'equip de la preparatòria i visitava a la seva mare que vivia a Nova York, ciutat en la qual es va interessar en l'art i els museus. Les belles arts i l'esport el van portar a interessar-se en l'escultura i la realització de vídeos.Ha explorat la transcendència de les limitacions físiques en l'art multimediàtic que comprèn pel · lícules, instal · lacions de vídeos, escultura, fotografia i dibuix. En les seves primeres exhibicions presentar instal · lacions esculturals que incloïen vídeos d'ell mateix interactuant amb diversos objectes i exercint proeses físiques com escalar el sobrecel suspès de cables d'acer. Les instal · lacions de vídeos inclouen imatges que es contraposen en significat i que, amb interiors carregats de decorats complexos, motocicletes i actuacions en viu. En els seus treballs també reflecteix el seu interès per l'anatomia representant éssers inexistents.

El 1994 Barney va començar a treballar en el seu cicle èpic Cremaster, un projecte fílmic dividit en cinc parts sense ordre especificat, el qual és acompanyat d'escultures, fotografies i dibuixos interrelacionats.


El títol del seu treball fa referència al cremàster, és a dir, el múscul que sosté als testicles i fa que aquests es moguin a cap amunt i avall d'acord als canvis de temperatura, l'estimulació externa o la por. Com a productor i creador de Cremaster, Barney també va participar activament en el desenvolupament de personatges tan variats com enigmàtics: un mag, Harry Houdini i un reconegut assassí: Gary Gilmore, entre d'altres.


El treball de Matthew Barney ha generat fortes controvèrsies: d'una banda, els qui aclamen el seu treball es basen en la riquesa i càrrega de les exposicions com així també en el seu complicat enteniment i significat de les obres. Els que el critiquen, argumenten que amb les sèries Cremaster, el que intenta és impressionar.


CONEXIO AMB L'ARTISTA MUSICAL MADONNA:

http://www.youtube.com/watch?v=Ph2BNo6hm0Q


MADONNA Nothing Really Matters:

http://www.youtube.com/watch?v=cAVx9RKaLPU


Comments