08_ VIDEOART‎ > ‎

Peter Fischli & David Weiss

Eren una parella d’artistes suïssos que treballaven conjuntament des del 1979. Entre altres, les seves obres se situen en el camp de l’escultura, la instal·lació i la performance, com les escultures de fang -figures ràpides diàries inspirades en les noticies dels diaris-, les escultures en equilibris -de les quals presenten les fotografies-, el recull d’objectes provinents del seu taller recreats de manera hiper-realista en porexpan -elevant allò qüotidià a un estatus superior- o la performance de Rat and Bear -on passegen vestits de rata i ós parlant i transitant espais-.

 

Sobretot seràn coneguts per la seva obra The way things go, en la que es filmen sense música i a mode de documental uns aconteixements en cadena protagonitzats per objectes que xoquen, cauen, exploten... La duració del film, que és una gravació continua, dóna espai per poder reflexionar sobre allò que passa al nostre voltant, el perquè de les coses...


QUINES CONNEXIONS PODEM ESTABLIR?


- L’anunci The Cog d’Honda, imita el treball dels dos artistes, introduint altres elements de la publicitat com música i sons per fer-lo més atractiu i publicitàri del producte que volen vendre. Queda enrere el concepte pel qual va ser gravat The way things go ja que només interessa la originalitat de l’experiència per convertir-la en quelcom més estèticament acurat.


- El grup de música OK GO amb el videoclip de la cançó This Too Shall Pass, utilitza la mateixa idea de cadena d’aconteixements però centrant-se en la part lúdica i d’entreteniment dels efectes que s’aconsegueixen.


- Amb el col·lectiu David Bestué i Marc Vives amb Acciones en casa del 2006, una obra performàtica.


- També els podem relacionar amb el grup musical Papa Topo -al videoclip Oso Panda on hi ha un personatge disfrassat d’os- i amb l’artista P. McCarthy -que fa videos on juga amb la matèria pictòrica amb esquitxos, explosions, gests,... on el que importa és el que expressen les accions, el què transmeten-.


Comments