08_ VIDEOART‎ > ‎

Sam Taylor-Wood

SAM TAYLOR-WOOD, artista nascuda a Londres el 1967, treballa amb el vídeo i la fotografia. L’obra de Sam Taylor-Wood sovint intenta ressaltar la dicotomia que hi ha entre la vida pública i la privada, entre allò extern i allò intern, i la tensió creda per aquests dos aspectes d’existència, que es resolt amb un intent d’amagar una vulneribilitat que tots tenim.


QUINES CONNEXIONS PODEM ESTABLIR?


- L’artista també fa referència a la natura morta, un dels grans generes de la pintura i el pictoralisme, però afegint-li el component modern del video, tot creant obres de gran fascinació i jugant també amb el component hipnòtic: A little death (2002)


- L’artista treballa sovint creant paral·lelismes realitzant obres amb obres ja creades. Per exemple, la seva versió de la Pietà de MichelangeloSam Taylor-Wood Self Pietà, 2001”. En aquest sentit també ens recorda a altres artistes que treballen amb video-art com Bill Viola i que també han tractat auna temàtica semblant (Emergence). Sam Taylor-Wood sembla dir-nos: Can I hold him like that too.


- Treballar amb videoart afegeix, sovint, el fet de treballar amb el component hipnòtic. Fent referència a actrius com Marlene Dietrich, Sam Taylor-Woods mostra obres com aquesta: “I’m in love with a german film star”. A partir d’aquí no és dificil fer relacions d’idees i enllaçar un discurs amb artistes del cinema clàssic, i pensar en una de les grans figures com el ballarí Fred Astaire, a les quals també hi fa referència amb la seva obra: Ascension (2003)


- De les escenes de claqué i ball de Fred Astaire, saltem al videoclip de Beyoncé Single ladies, que podem relacionar com a una versió d'aquells balls en la música actual.


Comments