01. Moviment Pre-rafaelita

L’obra pictòrica del moviment anglès prerafaelita és molt present en l’estètica i figues femenines del film. El colors, pentinats i especialment l'escenografia (jardins, flors i naturalesa en general)envoltant semblen transportar a l’espectador a una il.lusió vívida de l’esplendor del citat moviment  artístic.


Escena del film i l'obra pre-rafaelita de Dante Gabriel Rosseti The Bower Meadow, 1872. 


 


Una de les imatges inicials ens mostra a la protagonista estirada morta al terra. La posició, la vestimenta i el colorit sembla redirigir-nos aun dels recursos iconogràfics més recurrents del segle XIX, Ofelia de William Shakespeare.

Des de la versió d’un dels creadors de la germanor prerafaelita, John Everett Millais 1851-52 a un altre dels icones del moviment, J.W.Waterhouse del 1894.
Dins el moviment també podem enllaçar l’ambientació cinematogràfica i els enllaços visuals al cementiri de Highgate, Londres. Aquest cementeri d’estil gòtic i d’arquitectura victoriana dissenyat pel paisatgista David Ramsay, és el l’emplaçament on descansen varis artistes pre rafaelites, com per exemple, un dels seus grans exponents Dante Gabriel RossettiAquest cementiri ha estat escenari de moltes pel.licules basades en Drácula, donada la seva estètica lúgubre i tenebrosa, és més va ser l’escenari on es va inspirar Bram Stoker per ambientar la seva novel.la original, tot i que va canviar el nom pel de Kingstead.

Veure informació a l'annex de Pictorialisme L'obra de Brooke Shaden i la relació visual d'imatges prerafaelites


Mar Ramos.


Comments