המכון לפריון העבודה מאת מערכת האנציקלופדיה העירונית

בסוף שנת 1946 הקצתה העיריה מגרש באדמות שרונה לשעבר עבור המכון לחקר התעשיה על מנת שיוקם עליו בית המכון. באותה תקופה פעל המכון לחקר התעשיה של הסוכנות היהודית בדירות שכורות. מיקומו של המגרש בחלק הדרומי של האדמה שהוקצאה לשיכון החיילים המשוחררים מהצבא הבריטי, לימים שכונת הוילות נווה דוד. לעתונאים נמסר אז שהבנייה 'תתחיל בקרוב' אולם בניית המבנה המיוחד בצורתו החלה רק בשנות השישים. זאת בתכנון האדריכל י. טולדנו והמהנדס אהרון רוסו. כיום משמש המבנה את מחוז תל-אביב של הסנגוריה הציבורית.

בעבר, החליטו פרנסי העיר לקרוא לגינה קטנה במרכז העיר על שמה של הנרייטה סאלד. השם מעולם לא נתפס בציבור שהמשיך לקרוא למקום גינת רות. גינה שאחרי שיפוץ נקראית רשמית: גינת מלכה ויהודה אפשטיין. זה בסדר. הגברת סאלד לא חייבת להיות מונצחת בגינה דווקא. אלא שאיפשהו מאחורי בית החולים העירוני, במקום בו נפגשים הרחוב הנקרא על שמה (מקודם, רחוב הדר) עם רחוב דפנה. בחזית בית המכון לפריון העבודה, הציבה העיריה את השלט גינת הנרייטה במעבר חצייה. זהו אקט מגוחך שאינו מכבד את זכרה של הנרייטה סאלד. וגם לא את אנשי העיריה שהחליטו להנציח את זכרה במעבר חצייה.

אתר הבנייה של בית הדר דפנה. צילום: בוריס כרמי, 1966. ברקע נראים שיכון עובדי הקרן הקיימת, בית המכון לפריון העבודה (בבנייה) ובית הספר בר-כוכבא.

בית המכון לפריון העבודה.

"גן הנרייטה". צילומים: GSV 2011.

..

ערכים בסביבה

.

נווה דוד (שיכון הקצינים)

שיכון עובדי הקרן הקיימת

בית חולים איכילוב

בית הדר דפנה