גן ילדים נווה שאנן מאת דני רכט

בתחילת שנות השלושים, עם קבלת ההלוואה הממשלתית והנפקת המלווה העירוני למימון הקמת מוסדות חינוך, החלה העיריה בבניית גני ילדים ובתי ספר עירונים. חלק גדול מהתקציב הוקדש למוסדות בחלקה הדרומי של העיר, אשר חלק מתושביהן גרו מעבר לקו הגבול המוניציפלי, אולם העיריה לקחה על עצמה לדאוג להם. אחד מגני הילדים המרווחים והמשוכללים שהקימה העיריה אז הוא גן ילדים שנבנה בשולי שכונת נווה שאנן, עבור ילדי השכונה כמו גם עבור ילדי שכונות הצריפים העניות בסביבה: שכונת הקווקזים, שכונת צ'לנוב ב', שכונת העובד ושכונות נוספות.

בסמוך לגן ילדים נבנה באותן השנים גם בית ספר ביאליק. שניהם נבנו בשטח פרדס יעקבסון אותו רכשה העיריה ושניהם נהרסו לטובת נטיעת הגן הקווקזי. את גן הילדים ואת בית הספר תכננו מהנדסי המחלקה הטכנית בעיריה בניהולו של יעקב שיפמן בן-סירה, מהנדס העיר. בצמוד לשטח גן הילדים אמורות להיבנות תחנה עילית לקו הסגול של הרכבת הקלה ותחנה תחתית של הקו הירוק של הרכבת הקלה.

גן הילדים נווה שאנן ובית הספר ביאליק לצד רחוב לוינסקי. צילום משנת 1941.

החצר בצד ימין היא של בית ספר ביאליק. הצריפים בצד ימין זאת שכונת הקווקזים. המבנה במרכז הצילום זה גן הילדים העירוני נווה שאנן והצריפים מאחוריו ברקע זאת שכונת צ'לנוב ב'. צילום מהמחצית השניה של שנות השלושים.

ילדי וגננות גן ילדים נווה שאנן עם פתיחתו. צילום של זולטן קלוגר, 1935, מתוך ארכיון המדינה.

את גן הילדים נווה שאנן תכננו מהנדסי המחלקה הטכנית בעיריה בניהולו של יעקב שיפמן בן-סירה, מהנדס העיר.

.

ערכים בסביבה

.

בית ספר ביאליק

שכונת הקווקזים

שכונת נווה שאנן

שכונת צ'לנוב ב'